HTML

Az én Kiskertem

A kerttől ameddig a szem ellát...

Friss topikok

  • Sand Lover: A szárzeller tőlünk nyugatabbra nagy becsben áll, nyersen is fogyasztható és nagyon egészséges. Zö... (2010.04.09. 10:12) Hogyan kerül a cipő az asztalra?
  • Starfish_hun: Hello, Drukkolok innen a beton-dzsungelből! Az én tavalyi erkély-paradicsom projektem csúfos kuda... (2010.03.27. 12:10) Itt a tavasz, írány a kert!

Linkblog

Igen vagy nem?

2010.04.06. 19:58 Killy74

 

Az elmúlt napok, talán hetek alatt többször is megjelent a nap az égen, és néha már úgy érezhettük, hogy itt a tavasz.   Na jó, tényleg itt van, bár a mai nap nem a szebbik arcát mutatta. Azonban, ami ebből fakad, mármint az évszakból, hogy ilyenkor kezdenek nyílni a növények, ilyenkor derül ki, hogy mi élte túl a telet és mi nem. A kerítés elé ültetett orgonák egész jó arányban túl élték a telet.  Persze a szomszéd orgonája mindig zöldebb, de a miénk még csak ősszel lett elültetve, így remélhetőleg jövőre még zöldebb lesz. Ami viszont némi aggodalomra ad okot, hogy a málna még nem kezdett el zöldellni. A vele egy időben ültetett ribizli már szépen kinyílt, sőt ma láttam, hogy a két szeder közül a túl élőn is megjelent egy bimbó, de a málna még nem sok élet jelet ad. Szóval igen vagy nem? Túl élte a telet vagy sem. Remélem hamarosan kiderül. 

Egyébként még a gyanús almafa is a túl élés jeleit mutatja, amire őszintén nem sok esélyt láttam ősszel, amikor elültettük. Most persze biztos az jutott mindenkinek eszébe, hogy mitől is gyanús egy almafa. Persze lehetne azt gondolni, hogy az ága sem áll jól, de nem erről van szó, bár közel van az igazsághoz. Szóval azért gyanús a fa, mert nincsen egyetlen ága sem. Ősszel, amikor megvettük furcsa volt, de nem sokat törtük a fejünket, csak miután elültettem. Hogyan lesz almafa egy botból? Na erre a kérdésre még nincs meg a válasz, egyelőre csak annyit tudunk, hogy van rajta egy pár bimbó, amik hamarosan kinyílnak. Pár év és szüretelhetünk a zöld alma fánkról.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kert-elek.blog.hu/api/trackback/id/tr131899860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása